Ryanair varnar för lägre vinst

Europas största lågprisflyg - flygbolaget Ryanair - har stött på problem. Ryanair kan komma att tvingas betala tillbaka statliga stödpengar och på onsdagen varnade bolaget för att vinsten blir lägre än året innan.

Även om irländska Ryanair talar om att allt fler flyger med Ryanair - antalet passagerare ökade med hela 54 procent bara under förra årts tre sista månader - så innebär Ryaniars låga biljettpriser att vinsten under bolagets hela räkensskapsår, som löper till och med mars, minskar med upp till 10 procent jämfört med året innan.


Och att det snabbväxande Ryanair nu varnade för lägre vinst gav direkt utslag på på Londonbörsen och aktien föll med över 20 procent.


Dessutom kommer EU-kommissionen att stätta stopp för det statliga stöd som Ryaniar fått vid Bryssels flygplats, skriver brittiska Financial Times, och Ryaniar kan tvingas betala tillbaka åtsilliga miljoner euro.
EU-kommissionens beslut väntas på tisdag i nästa vecka och då väntas kommissionen också komma med besked om vad för slags stöd som statliga flygplatser kan ge flygbolag i framtiden.