Kan bli billigare för kunden.

MP föreslår sänkt moms hos frisören

Miljöpartiet vill sänka momsen inom tjänstesektorn bland annat för krogbesök, frisörer och cykelreparationer. Det är enligt partiet en långsiktigt bättre lösning än skattesubventioner. Förslaget ingår i ett valmanifest som partiet presenterar i dag.

Miljöpartiet vill också sänka arbetsgivaravgiften för små företag med 10 procentenheter och ännu mer för den först anställda under det första året hos dem som annars driver ensamföretag, skriver språkrören på DN debatt.

Ett annat förslag är att dela upp föräldraförsäkringen i tre delar: en del som är vikt till vardera föräldern och en som föräldrarna får fördela som de vill mellan sig.

Miljöpartiet vill sänka arbetstiden för att "ge människor mer tid och ökad livskvalitet". Partiet vill också återinföra friåret.

Pensionsåldern ska göras mer flexibel och möjligheterna att gå ner i arbetstid för den som närmar sig pensionen ska öka, enligt manifestet.

De gröna vill ha en allmän arbetslöshetsförsäkring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".