Ytterligare två anhållna för Knutbymord

Dramat i byn Gränsta utanför Knutby för två och en halv vecka sedan tog en ny dramatisk vändning på onsdagen. Den senaste händelseutvecklingen presenterades på en presskonferens i polishuset i Uppsala.

Nu är alltså en av Filadefilaförsamlingens två pastorer anhållen för att tillsammans med grannfrun ha fått pastorns tidigare barnflickan att utföra mordet respektive mordförsöket på deras respektive makar.


Också polisutredningen angående pastorns tidigare hustrus dödsfall ska tas upp på nytt.


Lugnt gripande
De två anhållna hämtades strax efter klockan nio på morgonen på onsdagen, berättar polisens spaningsledare Kenneth Ågren.


–De reagerade inte på något speciellt sätt. De var lugna och samlade och hade inga frågor de poliser som grep dem, utan de följde med helt lugnt, säger Kenneth Ågren.


Polis och åklagare berättade också att det skydd av väktare som den skottskadade 30-åringen haft nu har tagits bort.


Inget vapen har hittats
Vapnet har fortfarande inte hittats, men en del tekniska fynd har gjorts både på brottsplatsen och när den häktade 26-åriga kvinnan har vallats.


–Vi har tillsammans med 26-åringen åkt runt på ett antal platser i landet och letat efter diverse saker, bland annat har vi varit Ölandsbron och tittat i Kalmarsund. Tyvärr så är det isbelagt.


Letandet efter vapnet kommer att återupptas senare. Kenneth Ågren säger också att han inte anser att polisen ännu har hela lösningen, men att de har kommit en god bit på väg.


Mårten Nilsson, SR Uppland
marten.nilsson@sr.se