Tusentals drabbade när flygstrejken bröt ut

Tusentals passagerare fick välja andra sätt att resa på när femtimmarsstrejken på SAS drog igång i morse. De allra flesta hade hunnit boka om till annat bolag eller annan resdag eller annat ressätt.

Också på måndag har samtliga avgångar från SAS ställts in. Det gäller även om konflikten mot förmodan skulle lösas under helgen. Idag har mellan 6000 och 8000 resenärer berörts av strejken.


I Luleå har det har varit en hel del förseningar, men det försöker SAS hämta igen under dagen, säger Erika Gabrielsson, stationsledare på Kallax.


Ett visst missnöjde kunde anas bland resenärerna på Kallx. 300 ville resa men kunde inte göra det i morse. De allra flesta kände till att det skulle bli strejk, men ett hundratal resenärer som kom till Arlanda i morse med plan från utlandet hade inte nåtts av information om strejken.


Dagens femtimmarsstrejkk kostar SAS mångmiljonbelopp, men SAS vill inte ange en exakt siffra. Det är också skillnad på intäktsbortfallet dag för dag. Måndagar är normalt mer trafikintensiva än andra dagar, med fler hög-eller fullbetalande passagerare. Förlusten för SAS blir alltså större på måndag än idag.


Tommy Fredriksson / Jon Kärneskog, SR Norrbotten