USA

Katastroftillstånd i Missisippi

I den amerikanska delstaten Mississippi har minst tio människor omkommit, bland dem tre barn, sedan flera virvelstormar, med mer än dubbel orkanstyrka, dragit fram och ställt till stor skada

Mississippis guvernör Haley Barbour har utfärdat katastroftillstånd i de 17 av delstatens så kallade counties som drabbats värst av stormvindarna.

Myndigheterna uppger att dödssiffran väntas stiga efter att räddningsmanskap letat igenom det stora antal byggnader som raserats av tornadovindarna.

Nationalgardet har kallats in för att bistå myndigheterna i hjälparbetet, och även Röda Korset har skickat personal till området.

Bostäder, kyrkor och kraftledningar har förstörts, och stora mängder träd har fällts av vindarna, som nått styrkor på nästan 67 meter per sekund.

Efter varningar om att fler tornados, liksom omfattande åskoväder och hagelstormar, är att vänta råder nu beredskapsläge i både Mississippi och i delstaterna Alabama, Florida, Tennessee, Kentucky, Illinois, Indiana och Missouri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista