Gomaoffer återvänder

Tusentals människor som har flytt från Goma i östra Kongo efter det våldsamma vulkanutbrotttet häromdan är trots alla varningar på väg tillbaka till sin hemstad. Korrespondenter i området rapporterarade natten mellan lördag och söndag att människor som vänt trotsar den heta lavan och går rakt över den. Vad som helst men flyktingar vill de inte bli, säger Gomabor som är på väg tillbaka.
Goma - där det bodde omkring en halv miljon människor är till stora delar täckt av svart lava och enligt vissa rapporter på lördagskvällen fortsätter vulkanen Nyiragongo att spruta ur sig glödande lava. De hundratusentals människor som tvingades lämna sina hem på grund av vulkanutbrottet har flytt till Gisenyi på den rwandiska sidan om gränsen och Rwanda har börjat bygga upp läger. Lokala myndigheter i gränsområdet Kongo-Rwanda har vädjat om internationell hjälp med vatten och mat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".