SJ sänker biljettpriser

SJ sänker nu sina priser på många avgångar. Det ska bli fler billigare biljetter och ett enklare biljettsystem.

SJ gick med förlust under förra årets första månader och fick i fjol miljardtillskott från staten men enligt SJ:s vice vd Jan Forsberg betyder inte det att SJ är i kris.

–Nej, vi är ett bolag som jobbar målmedvetet mot att försöka tillgodose de krav som kunderna ställer på oss. Med det som utgångspunkt ska vi bygga upp ett företag som är konkurrenskraftigt och tjänar pengar.

Billigare på udda tider
SJ ska nu införa ett helt nytt biljettsystem som ska göra det enklare att boka biljett.

De allra billigaste biljetterna kommer att kallas ”Just Nu biljetter”. De kommer finnas i ett begränsat antal, men kommer ändå vara fler än dagens förköpsbiljetter och de kommer också att vara 15-20 procent billigare.

Ännu billigare blir det om man väljer att resa på de tider som inte är så efterfrågade, till exempel måndag-torsdag mellan klockan 10.00-14.00. Så den billigaste biljetten mellan Göteborg och Stockholm som kostar 366 kronor om man åker X2000 idag, kommer från den 14 februari att kosta 230 kronor.

Priserna kommer också att sänkas på alla biljetter på vissa sträckor, till exempel på Västkustbanan och Kustpilen.

Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".