26-årig Knutbykvinna släppt

På onsdagen släpptes den 26-åriga kvinna som suttit häktad misstänkt för stämpling till mordet i Knutby. Enligt Uppsalapolisen har misstankarna mot henne försvagats.

Att kvinnan släpptes kom inte som en överraskning för hennes försvarsadvokat Roger Häggquist.

– För mig är det inte förvånande eftersom läget hela tiden varit så att det inte funnits några bevis utan bara spekulationer från åklagarens sida om ett tänkt motiv. Det har ju inte på något vis stärkts under den här uredningstiden på två veckor.

Två fortfarande häktade
Av de tre personer som suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet i Knutby är nu alltså den 26-årig kvinnan, hustru till den man som skottskadades i Knutby, som släppts. Hon uppges också ha haft en ”nära relation” med den 32-årige pastor som var gift med den kvinna som mördades.

Men även om den 26-åriga kvinnan nu har släppts är pastorn fortfarande häktad , misstänkt för medhjälp till mord samt försök till medhjälp till mord.

Inte avförd från utredningen
Kvinnan har suttit häktad i två veckor misstänkt för stämpling till mord, men misstankarna är nu försvagade, säger uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström:

– Misstankegraden mot henne har försvagats med hon är inte på något sätt avförd från utredningen. Men vi får se när utredningen har kommit ett stycke på väg vad hennes del är i det här.

Den 26-åriga kvinnan har ännu inte återvänt till Knutby utan befinner sig på annan ort, uppger hennes advokat Roger Häggquist som ska träffa henne senare på onsdagkvällen.

Tove Svenonius, i samarbete med SR Uppland
tove.svenonius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".