Thailands regering avvisar förhandlingsinvit

I Thailand har regeringen i dag avvisat förslaget om FN-övervakade samtal för att få ett slut på våldet och oroligheterna i centrala Bangkok.

Det var en av ledarna för de regeringskritiska demonstranterna som tidigare i dag sa att rödskjortorna är redo att förhandla med regeringen om FN deltar i samtalen och armén går med på eldupphör.

Ett trettiotal människor har dödats på tre dagar, enligt de senaste uppgifterna från räddningstjänsten, och över 240 har skadats. Skottlossning och explosioner hörs fortfarande i de centrala delarna av stan, rapporterar vår korrespondent på plats i Bangkok.

Rödskjortornas ledare sa i dag vid en presskonferens i Bangkok att de vill ha ett slut på våldet och vädjade om förhandlingar som de krävde skulle vara under FN-medling.

Ganska snabbt kom ett svar från den regeringen som sade att de avvisade förslaget. De sade att det inte behövs någon medling utifrån.

Nu verkar det som att regeringen tänker fortsätta den här militära operationen.

I Bangkok är det i dag fortsatt spänd stämning. För bara en liten stund sedan hördes explosioner och skottlossning i de centrala delarna av staden.

Nu på kvällen kommer också rapporter om att ett lyxhotel (Dusit Thani) i området där rödskjortorna förskansat sig har beskjutits.

Alla hotellets gäster har förts ner till hotellets källare och ingen ska ha skadats.

Våldet har också spridit sig till en annan del av Bangkok som är arbetarklasstadsdel där hundratals rödskjortor försöker etablera ytterligare en protestplats.

Militären och är också där och skjuter skarpt mot demonstranterna.

Nu kommer kritik från människorättsorganisationen Human Rights Watch som inte gillar att Thailands regering har inrättat vad man kallar "skarpa eld-zoner" på flera håll. Organisationen varnar för att det är en farlig utveckling.

Sedan rödskjortorna inledde sina regeringsfientliga protester i mitten av mars har därmed över 60 människor dödats och omkring 1 700 skadats. Det framgår av uppgifter från räddningstjänst och hälsovårdsmyndigheter i Bangkok.