Misstänkt mordvapen från Knutby hittat

Den revolver som misstänks ha använts vid mordet och mordförsöket i Knutby har hittats. Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström betraktar fyndet som mycket viktigt för utredningen.

Det var vid 16.30-tiden på tisdagen som marinens dykare hittade vapnet intill Ölandsbron.

– Det är naturligtvis ett oerhört viktigt framsteg för utredningen att vi kan finna vapnet och framförallt binda det vid brottsplatsen och förhoppningsvis spåra vapnets ursprung, säger Christer Nordström.

Det är mer än en månad sedan den 26-åriga kvinnan i förhör erkände mordet och mordförsöket i Knutby och i samband med det berättade hon också att hon kastat mordvapnet från Ölandsbron.

Trots intensivt letande kunde vapnet inte hittas. Men på tisdagen vallades kvinnan återigen på bron och angav en annan plats för var hon kastade i revolvern, vilket gjorde att marinen och kustbevakningen kunde hitta den. Vapnet ska nu skickas till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

Polisen anser sig nu ha en klar bild av vad det var som hände i Knutby när en kvinna dödades och en man skottskadades.

– Förhörsledarna är mycket nöjda med det som har framkommit i förhören så här långt. Men det är viktigt att komma ihåg att det återstår mycket omfattande utredningsarbete innan vi är i mål, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Martin Ahlquist
martin.ahlquist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".