Häktad för Knutbymord kan komma att ändra sin berättelse

På onsdagen fortsatte dykningarna under Ölandsbron för att hitta hylsorna som tillhör det misstänkta mordvapnet från Knutby. Samtidigt kommer nu uppgifter om att den 26-åriga mordmisstänkta kvinnan kan komma att ändra eller i vart fall komplettera sin berättelse.

– När hon nu har fått klart för sig att församlingsmedlemmar, personer som tidigare har stått henne nära, har omvärderat saker och ting som har med upprinnelsen till den här händelsen att göra, så utesluter inte jag att hon med det förtroendet kanske själv kan omvärdera hur hon har upplevt saker och ting som har föregått den här händelsen, säger kvinnans advokat Christer Söderberg.

Häktade kvinnan skakad
Advokat Christer Söderberg fick under tisdagen tillstånd från åklagaren att berätta för den häktade 26-åriga kvinnan om vad som hänt i Knutby sedan hon greps.

Han berättade bland annat att församlingen bestämt sig för att avsätta den medmisstänkte pastorn och att orsaken till det var att han erkänt att han haft ett kärleksförhållande med kvinnan till den man som skottskadades.

Christer Söderberg berättade också att medlemmar i församlingen nu självmant tagit kontakt med polisen för att lämna nya vittnesmål.

Advokat Söderberg säger att hans klient blev skakad över uppgifterna och samma dag visade hon poliserna rätt i jakten på mordvapnet.

Revolvern ska undersökas
Revolvern som på tisdagen hittades under Ölandsbron är nu på väg till Statens kriminaltekniska laboratorium för att undersökas. Christer Söderberg beskriver det som en lättnad att vapnet äntligen återfunnits.

– I synnerhet för min huvudman som kanske den sista tiden har känt sig lite misstrodd på grund av att hon har velat samarbeta och lämnat uppgifter. När man inte har hittat vapnet har hon känt att folk inte riktigt har trott på henne.

Åklagaren Anne Sjöblom bekräftar vikten av att det misstänkta vapnet hittats.

– Det kan bringa klarhet i utredningen på olika sätt. Det kan styrka den misstänktes erkännande till exempel genom att hitta vapnet, säger hon.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".