Landskronamisshandeln

Åklagaren yrkar på långt fängelsestraff

I dag avslutades den omtalade rättegången i Helsingborg mot den 23-årige man som misstänks för att ha orsakat en 78-årig kvinnas död på en parkeringsplats. Åklagaren yrkade på ett långt fängelsestraff, men överlät åt rätten att bestämma längden. Dom faller nästa fredag.

I förmiddags vittnade rättsläkaren och hans slutsatser användes sedan i både 23-åringens försvarare Leif Silberskys och åklagare Göran Olssons slutpläderingar.

En av rättsläkarens slutsatser var nämligen att den avlidna kvinnan hade skador i ansiktet orsakat av så kallat trubbigt våld, det vill säga ett knytnävslag. Men rättsläkaren utesluter inte att det kan vara på något annat sätt.

I advokat Silberskys slutplädering underkändes alla vittnen som inte talade till hans klients fördel.

Men han medgav att 23-åringen hade betett sig dumt då han flydde från platsen, höll sig undan från polisen för att sedan efter gripandet neka till att han varit på parkeringsplatsen.

– Jag påstår inte att han är oskyldig, men jag påstår, med hedern i behåll, att han kan vara oskyldig, säger Silbersky.

Tingsrätten beslutade i eftermiddags att 23-åringen skall förbli i häktet tills dom faller nästa fredag och det kan tyda på att han döms till ett fängelsestraff som överstiger två år.

Ord har stått mot ord, men enligt advokat Jörgen Rosén, ombud för den avlidna kvinnans make, har åklagarsidans vittnen varit lika enkla som övertygande.

– Det är ju att det finns två olika personer, målsäganden, och ett vittne som de facto påstår att de har sett den här mannen utdela slag mot den här kvinnan och att kvinnan till följd av slagen har fallit omkull, säger advokat Jörgen Rosénklagaren