Indien

158 omkom i flygolycka

Uppdaterad: 08:24
I södra Indien har ett flygplan med 166 människor ombord kraschlandat och de flesta av dem miste livet. Åtta tycks dock ha överlevt.

Det var ett Air India Express-plan på väg från Dubai som försökte landa i den sydindiska kuststaden Mangalore tidigt i morse. Planet missade landningsbanan och kraschade i oländig terräng ungefär en mil därifrån.

Indiska myndighetspersoner och flygbolaget ger olika, och delvis motstridiga uppgifter, om antalet passagerare och offer.

En del myndighetspersoner säger att ett antal skadade förts till sjukhus, men att många alltså befaras döda. Och enligt flygbolaget ska några ha överlevt.

På ett lokalt sjukhus sa en skadad man att han hoppat ut ur det kraschade planet, som bröts i två delar. Han sa att han sett två andra överlevare ta sig ut.

Air India Express är ett lågprisbolag. Många av passagerarna uppges vara indiska gästarbetare på väg hem från arbete i gulfstater.

Det tog lång tid för räddningsmanskap att nå det rykande vraket och tv-bilder visade hur bybor hjälpte till att försöka hitta överlevare från planet, en Boeing 737.  En brandman sågs springa upp för en bergssida med ett barn i famnen.

Mangalore, i delstaten Karnataka, har ungefär 400 000 invånare. Den ligger på Indiens västkust ungefär 35 mil från IT-huvudstaden Bangalore.

Flygplatsen utanför Mangalore ligger på ett berg omgiven av dalgångar och betraktas som en av de svårare i Indien att landa på.

Dagens flygkrasch verkar vara den värsta i Indien sedan 1996, då två plan kolliderade i luften nära huvudstaden New Delhi och 349 människor dog.