Få överlevde indisk flygkrasch

I Indien omkom omkring 160 människor i en flygolycka tidigt i morse. Planet kraschade när det var på väg att landa. Den så kallade svarta lådan har senare hittats.

En flicka i sjuårsåldern med svåra brännskador var bland omkring åtta människor som överlevde kraschen. En annan överlevare sa att det verkat vara en normal landning men att planet sedan skakat kraftigt och därefter brutits i delar.

Det var ett Air India Express-plan på väg från Dubai som försökte landa vid den sydindiska kuststaden Mangalore tidigt i morse. Planet verkar ha halkat av den regnvåta landningsbanan, som ligger på en bergsplatå.

Det kraschade sedan bland träd och högt gräs i en ravin ungefär en  mil därifrån.

Air India Express är ett lågprisbolag. Många av passagerarna uppges vara  indiska gästarbetare på väg hem från arbete i gulfstater.

Det tog lång tid för räddningsmanskap att nå det rykande vraket och tv-bilder visade hur  bybor hjälpte till att försöka hitta överlevare från planet, en två år gammal  Boeing 737. 

Mangalore, i delstaten Karnataka, har ungefär 400 000 invånare.  Den ligger på Indiens västkust, ungefär 35 mil från IT-huvudstaden Bangalore.

Flygplatsen utanför Mangalore betraktas som en av de svårare i Indien att landa på.

Dagens flygkrasch verkar vara den värsta i Indien sedan 1996, då två plan kolliderade i luften nära huvudstaden New Delhi och 349  människor dog.