Skandias förre vd förhörd för andra gången

Skandias förre verkställande direktör, Lars-Erik Pettersson, förhördes på torsdagen för andra gången av åklagare och polis.

–Jag är misstänkt för brott, men jag har talat om för åklagaren att jag är oskyldig. Jag har också redogjort och svarat på de frågor som åklagaren har ställt. Det känns bra att få göra det. Vi har bevisning som visar att jag är helt oskyldig vilket jag har redogjort för inför åklagaren, säger Lars-Erik Pettersson.

–Jag har respekt för det arbete som åklagaren måste göra på grund av Skandias anmälan. Nu pågår en förundersäkning och nu får vi se vart den tar vägen, säger han.

Förhöret varade i sex timmar, och Pettersson delgavs misstanke för trolöshet mot huvudman efter anklagelser om att han på egen hand tagit bort taket på de bonusprogram som fanns för Skandias chefer.

Efter förhören medgav Lars-Erik Pettersson att han delgivits misstanke, men sade att han nu överlämnat bevis till åklagaren som visar att han är oskyldig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".