Våldet hindrar kingstonbor att gå ut

Det råder undantagstillstånd i Jamaicas huvudstad Kingston där antalet dödsoffer i de senaste dagarnas oroligheter uppges ha stigit till över 60. Våldet påverkar vardagen för många Kingstonbor. Det gäller till exempel Leroy Brown som sitter fast på sitt arbete på svenska honorärkonsulatet i Kingston.

Leroy Brown som är säkerhetsvakt på honorärkonsulatet i Kingston är arg över vad som händer på Jamaica.

– Det finns bra människor och dåliga människor och det som händer är att folk bryter sig in i affärerna och tar saker, det kunde lika gärna varit min affär, säger Leroy Brown.

Han har varit på jobbet sedan i söndag. Han kommer inte därifrån, gatorna är blockerade, och den som ska avlösa honom kan inte heller ta sig till jobbet.

Det råder undantagstillstånd i vissa delar av Jamaicas huvudstad Kingston, och bårhusen sägs vara fulla av lik. Enligt de senaste uppgifterna har över 60 personer har dött.

Striderna som pågår är mellan polis och regeringstrupper och anhängare till en ökänd gängledare som polisen försöker gripa och lämna ut till USA.

Jag undrar vad Leroy Brown vet om knarkkungen som beskrivs som Jamaicas Robin Hood. Leroy Brown svarar att han i ärlighetens namn inte känner honom, annat än vad man hört om honom på tv, och han beskrivs som både gudfader och president.

– Många säger att han har gjort mycket för dem, men han har inte gjort något för mig så jag kan inte uttala mig, säger Leroy Brown.

– Det är oskyldiga människor som kommer emellan polisen och kriminella som dödas. Jag har ingen anligt om var det här kommer att sluta. Jag är en vanlig människa som är fast på jobbet, men så fort jag kan kommer jag får chansen kommer jag att åka hem, säger Leroy Brown.