Ny fart på IT-branschen?

Idag slog IT-mässan, Comdex Nordic, upp portarna i Göteborg. Å nu verkar det som om branschen börjar skönja ljuset i tunneln igen.
Det var Handelsminister Leif Pagrotsky som vid ett besök på IT-mässan, Comdex, i Las Vegas för några år sen, som övertygade arrangörerna där att de även borde anordna Comdex i Sverige. Några år senare, efter att ''mobilt internet'' blivit ett modeord i IT-branschen är nu den första Comdex mässan i Norden ett faktum. I Göteborg har 260 utställare samlats och mellan 15.000 och 20.000 besökare väntas under de tre dagarna som mässan håller öppet. De flesta besökarna och utställarna kommer från Sverige, men ett fyrtiotal utställare kommer från länder som Ryssland, som har nitton företag på plats, Taiwan och USA. Det finns också tecken på att den stukade svenska IT-branschen nu börjar återhämta sig. Att så många som 260 företag ville komma till Göteborg för att visa upp sig tyder på att självförtroendet börjat återvända, anser Handelsminister Leif Pagrotsky. För att ge IT-branschen ytterliggare fart skall svenska staten tillsammans med näringslivet satsa 48 miljoner kronor på marknadsföring av svensk IT utomlands de kommande tre åren. För IT-branschen är idag oerhört viktig för Sverige menar handelsministern. Lika viktigt som utställningen är seminarieprogrammet. Ett nittiotal talare skall under tre dagar hålla föreläsningar och på programmet syns nu åter namn som Christer Sturemark, grundare till internetkonsultföretaget Cell och framtidsfabrikören Jonas Birgersson. Branschen repar nytt mod som sagt. Thorbjörn Carlsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista