100-tals samtal till stödgrupper

Efter mordet på den 26-åriga Fadime Sahindal i Uppsala har organisationen Terrafem som stöder utsatta invandrarorganisationer fått ta emot hundratals samtal från kvinnor och män, många med invandrarbakgrund.
Flera män som hört av sig till jourorganisationen Terrafem har sagt att hotade kvinnor kan få bo hemma hos dem. En kvinna som ringt säger att hon tvingades flytta fem gånger under förra året av rädsla för sin familj som inte godkänner att hon har en svensk man. Bernadita Nunes, ordförande i organisationen Terrafem fruktar att flickor med invandrarbakgrund inte längre ska våga ta kontakt med dem för att be om hjälp i konflikter med sina manliga släktingar. Erina Vidin på jourtelefonen Somai säger till Ekot att hon redan fått två samtal från flickor som sagt att de nu ger upp sina försök att bryta sig loss och leva som de själva vill. Fadime Sahindals far har erkänt mordet på sin dotter. Han har begärts häktad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".