Trögt mångfaldsarbete i kommunerna

Arbetet med att öka den etniska mångfalden i de svenska kommunerna går trögt. Enligt en undersökning som Integrationsverket håller på med anställer kommunerna fortfarande hellre infödda svenskar än personer med utländsk bakgrund.

Undersökningen visar också att majoriteten av invandrarna jobbar inom områden där det inte krävs någon yrkesutbildning som exempelvis städ och service.

–Invånare med utlandsbakgrund är lägre representerade bland kommunanställda än invånare med svensk bakgrund, säger analytikern Hoshang Bazrafshan, Integrationsverket, en av dom som jobbar med undersökningen.

Integrationsverkets kartläggning visar att drygt 15 procent av alla infödda svenskar i arbetsför ålder är anställda av någon kommun. Av alla invandrare i arbetsför ålder arbetar omkring 10 procent i någon kommun, en skillnad fem procentenheter.

Bryter man ner siffrorna över yrkeskategorierna blir skillnaderna ännu större. Av alla kommunanställda i ledningsposition har ungefär fem procent utländsk bakgrund, resten, 95 procent har svensk härkomst.

–Vi ser och vet att ofta eller i betydligt större utsträckning, jobbar människor med utlandsbakgrund i servicesektorn om jag generaliserar och bland människor som har ledningsfunktion är förhållandena mycket sämre om man utgår från ett representativt perspektiv.

Tahir Yousef, SR International
tahir.yousef@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".