Walkie talkie hett i Cannes

Walkie talkie i mobilen. Det är den nya grej, som telekombranschen bestämt sig för att lyfta fram på den årliga telekommässan i Cannes i södra Frankrike.

Kanske är det just det faktum att folk redan använder walkie-talkies som får alla experter här i Cannes att prata om de nya walkie talkie-mobilerna. För telekombranschens stora problem är ju annars at förklara för folk varför de skall använda alla nya sköna tjänster som erbjuds.


Branschens telefongigant Nokia tror benhårt på walkie talkie-mobilen och om bara några år räknar Nokias VD Jorma Olilla med att 700 miljoner människor har en mobil med walkietalkie inbyggd eller push to talk som branschen kallar den nya walkie talkie-funktionen.

Och han får delvis medhåll av analysföretaget Northstreams VD Bengt Nordström, som tror att möjligheten att skicka tal-meddelanden kommer att locka inte bara jägare, poliser och andra som använder kommunikationsradio idag.

Thorbjörn Carlsson, Cannes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".