LO-förbund positiva till omställningsförsäkringen

Flera av LO:s medlemsförbund är positiva till att LO och Svenskt Näringsliv nu har slutit avtal om en omställningsförsäkring för privatanställda arbetare.

SEKO:s ordförande Jan Rudén är nöjd med att hans medlemmar nu får ett bättre skydd om de sägs upp på grund av arbetsbrist.

Efter tre års segslitna förhandlingar har man nu på central nivå mellan LO och arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv kommit överens om att privatanställda medlemmar ska ha samma skydd som privatanställda tjänstemän om man blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Omställningsavtalet innebär för den enskilde att man kan få individuellt stöd att hitta nytt jobb eller omskola sig. Pengar till detta får man från den nybildade Trygghetsfonden. Och pengarna till denna omställningsförsäkring dras från lönen - 0,03 procent i år  - därefter trappas den upp för att hamna på 0,3 procent  av lönesumman 2009.

Dessutom har man gjort om den tidigare avtalsförsäkringen om avgångsbidrag, vilket innebar att en LO-medlem fick ett visst kontant bidrag efter sin uppsägningstid beroende på ålder och hur länge man varit arbetslös. Förändringen här är att alla får en kontant ersättning beroende på ålder.

Den stora förändringen är för att kvalificera sig för kontantstöd så skulle man förut varit anställd i tre år i samma företag - nu räcker det att ha varit anställd i tre år inom samma bransch.

När det gäller den stora tvistefrågan - hur turordningsreglerna ska hanteras om omställningsstöd ska gälla - har man kompromissat så att de som vill ha omställningsstöd kan inte driva en process mot företag om brott mot turordningsreglerna. Men detta ser inte SEKO:s ordförande Jan Rudén som någon försämring.

Caroline Kiepels

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".