FN:s säkerhetsråd i möte om styrka till Haiti

Haitis tillförordnade president Boniface Alexandre begärde på söndagskvällen att FN ska skicka en fredsbevarande styrka till Haiti. Vid midnatt svensk tid inledde FN:s säkerhetsråd ett möte för att besluta om en Haiti-styrka.

USA har redan skickat en första styrka med marinkårssoldater till Haiti. Kanada har redan en grupp soldater på flygplatsen i Port-au-Prince och Frankrike meddelade på söndagskvällen att man kommer att skicka 300 soldater och poliser till Haiti inom de kommande timmarna.

Det är fortfarande oklart vart den avgångne presidenten Aristide har begett sig. Flera centralamerikanska länder säger att de har beviljat Aristide asyl, men det mesta tyder på att han är på väg till något afrikanskt land.

Från Port-au-Prince kommer rapporter om eldstrider på gatorna och fortsatta plundringar. I ett försök att stävja anarkin har polischefen utlyst utegångsförbud som ska börja gälla klockan 18 lokal tid - det är midnatt svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".