VM konkurrerar ut Victoria i brittiska tidningar

I det just nu fotbollstokiga London är det svenska bröllopet långt ifrån den största nyheten – men en skrattande och vinkande Victoria är på förstasidan av The Sunday Times, med rubriken "Prinsessa gifter sig med sin gymtränare".

Tidningen noterar att Victoria har könummer 196 i den brittiska tronföljden.

Och det är morgontidningarna i Storbritannien som skriver mest. The Sunday Telegraph ägnar Victoria och Daniel hela sin andrasida och skriver om en kärlek som övervann allt.

Bröllopet beskrivs som ett påkostat men elegant skådespel, med en brudgum som förvandlats från en långhårig ung man till prins.

Brittiska tidningar noterar också att notan för bröllopet inte uppskattas av alla svenskar. En kolumnist i kvällstidningen News of the World skriver att bröllopet kostade lika mycket pengar som Storbritannien skickar i stöd till EU var 40:e minut.

Men den största nyheten här är fotboll. Och de brittiska prinsarna William och Harry är i Sydafrika för att stötta det engelska landslaget som börjat VM riktigt dåligt. Just nu syns de på tv med landets sportsliga kunglighet David Beckham.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".