Väntad storförlust för Ericsson

Telekombolaget Ericsson rapporterar som väntat en förlust på drygt 30 miljarder kronor för 2001. Men telekomanalytikern Bo Edvardsson på Fischer Partners tror att företagets utveckling kommer att vända uppåt i år.
Under det sista kvartalet blev Ericssons förlust 5 miljarder kronor. Koncernchefen Kurt Hellström är trots det försiktigt optmistik om framtiden och räknar med att bolaget kommer gå med vinst redan i år även om de dåliga tiderna för branschen fortsätter. Skälet är - enligt Ericsson - att det stora besparingsåtgärder redan börjat effekt. Och Ericssonledningens förhoppningar om en vändning för bolaget under 2002 delas av telekomanalytikern Bo Edvardsson på Fischer Partners Fondkommission. - Frågan är hur mycket bättre det blir, säger han till Ekonomiekot och fortsätter: - På lång sikt har Ericsson förbättrat sina positioner inom mobilsystem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".