Jämnt val i Grekland

Ingen törs sia om utgången av söndagens spännande val i Grekland, där det socialdemokratiska partiet Pasok riskerar att förlora regeringsmakten för första gången på över tio år. Pasokledaren Giorgos Papandreou har knappat in på moståndaren Costas Karamanlis försprång, men det står ytterst jämnt mellan partierna. Själv röstade Papandreou på söndagen i sin valkrets i staden Larissa i norra Grekland.

Stora massor av Pasokväljare hade slutit upp vid skolan i Larissa där Giorgos Papandreou röstade tidigare på söndagen. Själv kände han sig hoppfull.

– Det känns mycket optimistiskt och vi har gjort en väldigt bra valkampanj. Jag tror att folket kommer att stödja oss, för vi representerar framtiden och social trygghet. Med vår erfarenhet kan vi lösa många problem som vi har framför oss.

I valkampanjen har du talat mycket om sociala reformer, jämställdhet och så vidare. Har du tagit intryck av Sverige?

– Ja, Sverige har inspirerat mig och vi kommer att samarbeta mycket med Sverige och få hjälp med att omorganisera vårt välfärdssystem.

Titti Nylander, Larissa i norra Grekland
titti.nylander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".