Bråttom för SAS att bli lönsamt

SAS vd Jörgen Lindegaard är optimistisk när det gäller att få alla 35 000 anställda att gå med på frysta eller sänkta löner. Enligt Lindegaard kommer SAS att överleva men det är bråttom att få bolaget lönsamt igen.

– Det är jättebråttom. Det kan man se på konkurrensen där det varje dag i tidningarna finns priser och erbjudanden med hård kapacitet på inrikesresor och Europa, säger Jörgen Lindegaard.

Vad betyder det i månader och år?

– Vi har inte månader, vi har veckor.

Sänkta löner
Hälften av SAS personal har skrivit under avtal som innebär frysta eller sänkta löner på upp emot 30 000 kronor mindre om året, som för den norska kabinpersonalen.

Nu återstår piloterna i Sverige, Danmark och Norge, kabinpersonalen i Sverige och Danmark samt den svenska markpersonalen.

Om två veckor ska det vara klart annars blir det nedläggning och uppsägning av personal. Allt för att minska kostnaderna med två av de fjorton miljarder som hela sparprogrammet på SAS handlar om.

Delas upp i bolag
Efter tre förlustår måste SAS bli lönsamt oavsett hur stort eller litet bolaget till slut blir.

Beslutet som togs på onsdagens styrelsemöte med uppdelningen i tre dotterbolag med ett i varje land, är ett led i effektiviseringen.

Det värsta som kan hända är att personalen och kunderna tappar förtroendet för oss, säger Jörgen Lindegaard.

– Det finns bara ett i framtiden, att det blir ett större och mer lönsamt SAS eller ett mindre lönsamt SAS.

Brita-Lena Ekström
brita-lena.ekstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista