Knutbypastorn häktad för gammalt mord

Den 32-årige pastorn i Knutby häktades på torsdagseftermiddagen misstänkt för ytterligare två grova brott. Det handlar dels om mord på hans tidigare hustru som hittades död i familjens badkar 1999 och dels om anstiftan till mordförsök på den nya hustrun i november förra året.

Enligt åklagaren Elin Blank är bevisen mot pastorn starka.

– Det är förhörsuppgifter som kommit fram och det är tekniska undersökningar som har gjorts. Vi är inte klara än, men jag känner gott hopp om att det här kommer att leda till åtal.

På sannolika skäl misstänkt
Den 32-årige pastorn tog utan att röra en min emot Uppsala tingsrätts besked om att han är på sannolika skäl misstänkt för såväl mord på den tidigare hustrun som anstiftan till mordförsök när hans nya hustru överfölls med en hammare i november förra året.
Tingsrätten slog samtidigt fast att pastorn fortfarande är misstänkt för medhjälp till mord på den nya hustrun i januari i år samt medhjälp till försök till mord på parets granne, brott som pastorns 26-åriga barnflicka har erkänt.

Advokaten misstror tekniska bevis
Misstankarna bygger till största delen på uppgifter som barnflickan har lämnat. Men enligt åklagaren finns det också en mängd tekniska bevis, något som pastorns advokat Ola Nordström däremot inte håller med om.

– Åklagaren har ett svårt bevisläge såtillvida att huvudbevisningen är uppgifter från en enda person som är hörd i utredningen, säger advokaten.

Pastorn nekar till alla anklagelser.

Nina Odermalm Schei
nina.odermalm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista