Sven Otto Littorin avgår

Sven Otto Littorin (M) avgår som arbetsmarknadsminister, av privata skäl.
– För mig är mina barn värda mer än mitt jobb, sa Littorin vid en pressträff nu på morgonen.

Sven Otto Littorin är inblandad i en vårdnadstvist som i går var uppe i tingsrätten. Efter förhandlingen beslutade Littorin att han inte orkade fortsätta arbetet som statsråd.

– Jag har precis meddelat statsminister att jag entledigat mig från min tjänst som arbetsmarknadsminister, säger en märkbart rörd Sven Otto Littorin presskonferensen i Visby.

– För mig är mina barn värda mer än mitt jobb, min karriär och något annat. Jag har nått min gräns. Jag är inte längre beredd att betala det här priset – för mina barns skull, för min skull och för min fästmös skull.

Han berättade att han sedan två år är inblandad i en vårdnadstvist med sin före detta hustru. Mediebevakningen av denna tvist har varit oerhört påfrestande.

Sven Otto Littorin har varit arbetsmarknadsminister sedan 2006. Innan han blev statsråd arbetade han som partisekreterare i Moderaterna.

Han har tidigare bland annat arbetat på en pr-byrå, suttit i flera styrelser samt arbetat som politisk sakkunnig och stabschef hos Bo Lundgren på finansdepartementet 1991-1993.

TT/Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".