Misstänkt för Svenljungamord begärd häktad

Den 24-åring som anhållits misstänkt för dubbelmordet utanför Svenljunga, begärdes häktad på måndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord och för försök till mord.

– Vi anser oss ha en god bild av vad som har inträffat. När det gäller motivbilden så lämnar vi inga uppgifter eller kommenterar den, förrän vi har bättre underlag för det, säger Bo Lindgren, vice chefsåklagare i Borås.

Det är här i Mårdaklev, några mil söder om Svenljunga, som det ofattbara inträffade tidigt på söndagmorgonen.

På ett utredningshem för tonårsflickor dödas en 16-årig flicka och en anställd, en 34-årig kvinna. En 15-årig flicka vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för allvarliga men inte livshotande knivskador.

Inga kända motiv
Under måndagen har polisförhören fortsatt med 24-åringen. Han erkände dådet på söndagen men svaret på frågan varför han gjorde det, vill alltså inte åklagaren gå ut med på måndagen.

Åklagaren säger bara att 24-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord och för försök till mord.

Glädjen byttes till sorg
Här i Mårdaklev förbyttes glädjen över att någon i Mårdaklev vunnit fem miljoner på Lotto på lördag kväll, i tragedi. En smattrande polishelikopter och telefonsamtal grannar emellan gjorde att dådet vid det privatägda utredningshemmet spreds snabbt.

På måndagen vajar många flaggor på halv stång i Svenljunga och i Mårdaklev försöker Anita Larsson, Märta och Gustav Lindquist och Jarl Dyberg förstå hur det här det här kunde ske.

– Det är bedrövligt. Man kan inte släppa tanken, stackars människor.

– Vi är lamslagna här. Vi kan inte fatta att något sånt här händer i vårt lilla samhälle.

Häkntingsförhandling väntas hållas i Borås tingsrätt på tisdag eftermiddag.

Jan Andersson, Göteborg, i samarbete med SR Sjuhärad
jan.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista