SJ ersätter försenade passagerare

Alla passagerare som drabbades av de stora tågförseningarna i söndags får pengarna tillbaka. Det beslutade SJ:s försäljningsavdelning på tisdagen.
-Det är första gången vi gör på det här sättet, men det var en väldigt speciell situation med omfattande förseningar. De som drabbades värst får dessutom 100-250 kronor extra i värdecheckar, säger Tobias Johansson på SJ:s pressjour till TT.

Cirka 20 tåg råkade ut för förseningar från söndag eftermiddag till måndag morgon främst på grund av att åskan hade slagit ut strömmen vid stationen i Hässleholm. 4 000-5 000 passagerare beräknas ha befunnit sig på tågen. Det tåg som drabbades värst hade gått från Stockholm vid fyra-tiden på söndagseftermiddagen och kom inte fram till Malmö förrän på måndag morgon, skriver Sydsvenskan på nätet.

SJ har skickat ut sms till alla passagerare med information om ersättningen. För dem som har betalat resan med kontokort förs pengarna automatiskt tillbaka - övriga får ett utbetalningskort med posten.

Att SJ nu betalar tillbaka hela biljettpriset till samtliga passagerare beror delvis på lärdomar från tågkaoset i vintras, uppger Tobias Johansson på SJ:s pressjour.

-Det är klart att vi tog åt oss av den kritik vi fick då, säger han.

TT