Astrid Lindgren död

Sveriges mest älskade författare, Astrid Lindgren, avled stilla på måndagen i sitt hem i Stockholm, 94 år gammal. Hon har uttryckt önskemål om att få bli begravd i Vimmerby där hennes föräldrar vilar.
Astrid Lindgren hyllas i tisdagens stora tidningar runt om i världen. Böckerna om Pippi Långstrump är det genomgående temat i världspressen. Till exempel skriver New York Times nästan uteslutande om Pippis betydelse och den spanska nyhetsbyrån EFE toppar sin webb-plats med rubriken ''Pippi Långstrump har mist sin mamma'' Debuten kom 1944 med flickboken ''Britt-Mari lättar sitt hjärta''. Året därpå kom den första av böckerna om Pippi Långstrump. Andra av Lindgrens älskade och välkända figurer är Mästerdetektiven Blomvkist, Bullerbybarnen, Karlsson på taket, Emil i Lönneberga, Madicken, Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta. Astrid Lindgrens böcker är översatta till över 80 språk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".