USA

Video ska förebygga självmord bland soldater

I USA arbetar den amerikanska armén med att förhindra en fortsatt hög frekvens av självmord bland amerikanska soldater. Förra månaden var det över 30 soldater som tog sitt eget liv, vilket är den högsta siffran sedan Vietnamkrigets dagar, visar arméns statistik som släpptes i dag.

I en ny video som lanserats av den amerikanska arméns specialstyrka för att förebygga självmord berättar soldaten Joseph Sanders hur han försökte skjuta sig själv i Irak, men att en annan soldat sett varningssignaler och säkrat hans vapen.

Filmen som visas ute i tjänst är ett försök att komma åt självmorden som 2009 var rekordmånga 245 stycken, och nu tycks fortsätta stiga. Dagens siffror för juni månad visar att 32 soldater tog livet av sig, den högsta siffran man sett på många år, rapporterar CNN.

21 av dem var i tjänst varav sju i Irak och Afghanistan. Hittills i år handlar det om 145 soldater, som är mer än hälften av var det var förra året.

Det går inte att se några trender hos vissa enheter eller positioner, säger chefen för den självmordsförebyggande specialstyrkan, Chris Philbrick. Och som inte tycks ha något bra svar på varför antalet självmord fortsätter att ligga på rekordhöga nivåer.