TCO kritiserar förslag om sänkt förmögenhetsskatt

Nu kommer kritik även från TCO mot det nya förslaget från egendomskattekommittén.

Förslaget går ut på att en sänkning av förmögenhetsskatten ska finansieras med skattehöjningar på inkomster från 22 500 kronor i månaden. Eva Färnwall, vice ordförande i TCO, säger till Ekot att förslaget drabbar alltför stora inkomstgrupper.

Egendomskattekommittén vill sänka förmögenhetsskatten och betala det med höjda inkomstskatter för dem som tjänar mer än 22 500 kronor i månaden, men förslaget verkar dödsdömt. I går visade LO tummen ner och idag är det TCO:s tur. Stora grupper inom TCO har inkomster från 22 000 kronor och Eva Färnwall som är både ordförande i Vårdförbundet och vice ordförande i TCO tycker att det är bättre att finansiera en sänkt förmögenhetsskatt med höjd bolagsskatt.

Det är det andra förslaget från Egendomskattekommittén som underkänns av både LO och TCO inom loppet av några dagar. Tidigare i veckan kritiserade de båda stora facken ett förslag om att höja skatten på personssparande.

Thomas Reckmann

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista