Indien

Många omkomna i tågolycka

Dödssiffran stiger efter den svåra tågolyckan i Indien då två expresståg kolliderade. Minst 60 personer uppges ha omkommit och omkring 100 skadats.

Olyckan, som inträffade klockan två inatt lokal tid, skedde när ett tåg körde in i ett annat innestående på en station kring 20 mil norr om Calcutta.

Antalet döda befaras kunna vara uppemot 100 och antalet skadade minst lika många. Räddningsarbetare försöker gå igenom de förvridna vagnarna för att finna och hjälpa fram eventuellt kvarvarande. I den våldsamma kollisionen har tåget delvis kastats upp över en bro vid stationen vilket dramatiskt försvårar räddningsarbetet.

De omkomna har i första hand rest på oreserverade platser i vagnar där det ofta är mycket trångt och där det inte är ovanligt att människor till och med reser på utsidan, stående på dörrarnas trappsteg.

Indiska tåg är historiskt mycket olycksdrabbade. Omkring 300 olyckor sker årligen och så sent som för två månader sedan omkom omkring 150 personer vid en kollision i just Västbengalen, det var dock i en olycka som misstänks varit ett terrordåd.