Skottdagen ökade Skistars vinst

Skottdagen i februari gav börsnoterade Skistar en ökad vinst på fem miljoner kronor under september till februari.

Bolagets vinst under det brutna räkenskapsårets första halvår blev 125 miljoner kronor. Nu ska Skistar bygga ut sina anläggningar ytterligare.

Skistar har omkring 2000 anställda under vintersäsongen, men slår man ut personalen på hela året, arbetar i genomsnitt 850 personer på företagets skidanläggningar i Sverige och Norge. Skistar har i samband med de senaste rapporterna kunnat redovisa kraftiga resultatförbättringar, något år steg vinsten hela 76 procent, men för perioden september till och med februari ökade vinsten bara med drygt 10 procent till 125 miljoner. Men företagets vd Mats Årjes håller inte med om att vinsten borde öka ännu mer.

Skistars aktie har de senaste åren klättrat stadigt uppåt på börsen. Den som för ett år sedan satsade 1000 kronor i företaget har tjänat uppemot 300 kronor, en nästan 30-procentig uppgång alltså.

Michael Österlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".