Enronanställda stämmer ledning

I de fortsatta turerna kring det amerikanska energiföretaget Enrons konkurs har nu 400 anställda lämnat in en stämningsansökan mot företagslednigen. De anställda säger att ledningen uppmuntrade dom anställda att pensionsspara i Enronaktier samtidigt som information om Enrons dåliga finansiella situation undanhölls.
Så sent som i augusti förra året noterades en Enronaktie till ett värde på drygt 900 kronor - idag är den värd omkring 5 kronor. Samtidigt fortsätter den politiska turbulensen kring skandalen. Kongressens övervakningsorgan GAO hotar att dra Vita Huset inför rätta för att få vicepresident Dick Cheney att lämna ut dokument om regeringens kontakter med Enron när den nya energipolitiken arbetades fram förra året. Cheney har hittills vägra och säger att GAO inte har rätt till papperen och anser att det är en viktig principfråga att presidenten och vicepresidenten ska kunna ha privata och hemliga samtal med kontakter. Och även om ingen politiker hittills har kunnat beslås med något lagbrott i Enronhistorien, så tyder opnionsmätningar på att allmänheten är alltmer misstänksam - i en undersökning på måndagen från TV-bolaget ABC fick president Bush rekordhöga popularitetssiffror men samtidigt ansåg 70 procent av de tillfrågade att Vita Huset ska lägga alla papperen i Enronaffären på bordet. Anders Ask, New York
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista