Olaglig marsch i Göteborg stoppades

Polisen stoppade på lördagseftermiddagen en marsch som cirka 150 nationaldemokrater planerade att göra genom centrala Göteborg.

Nationaldemokraternas demonstration i centrala Göteborg avslutades vid 17-tiden på lördagseftermiddagen. De cirka 150 demonstranterna avvisades av polisen till tre bussar som har körts till tre olika platser som inte är offentliggjorda.

De främlingsfientliga nationaldemokraterna hade sedan tidigare fått tillstånd för en stillastående demonstration vid Tyska kyrkan.

Marschen som nationaldemokraterna inledde saknade tillstånd. Istället fick de åka buss fram till Gustaf Adolfs torg. På platsen fanns också cirka 300 motdemonstranter som skrek slagord.

Tidvis fanns det både aggressioner och provokationer från framförallt motdemonstranterna.

Ägg, flaskor och andra föremål haglade genom luften och minst en person skadades i huvudet när han fick en flaska från sina egna led i huvudet. Polisen fortsätter ha hög beredskap till även motdemonstarnterna skingrats.

Linn Ohlson, SR Göteborg
linn.ohlson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".