Helikopterrånet

Misstänkte piloten: Jag köpte droger

Under den sjätte rättegångsdagen i det uppmärksammade helikopterrånet förhörs just nu den 35-årige mannen som misstänks ha varit pilot. Han nekar till brott och hävdar att han under natten då rånet ägde rum ska ha träffat flera personer för att köpa droger.

Samtidigt som rånet ägde rum i Västberga var 35-åringens bil inblandad i en bilolycka på andra sidan stan. Åklagarna menar att det inte var han som körde bilen, utan att olyckan var fingerad i syfte att ge honom ett alibi.

35-åringen som berättar att det var han som körde bilen och att orsaken till att han var ute och körde den natten var att han hade fått ett återfall i sitt narkotikaberoende och skulle köpa droger.

Mannens minnesbilder från natten är oklara men han beskriver ångestfulla timmar där han slits mellan jakten på droger och att åka hem.

När han på sena natten är ute och kör ska han ha krockat med en annan bil. Efter krocken åkte han vidare till Kungsholmen för att köpa mer knark.


Följ Ekots rapportering om helikopterrånet:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista