Anställda kräver del i företagens vinst

I takt med att flera av de centrala löneavtalen är klara börjar fackförbunden nu ladda för de lokala förhandlingarna. På företag som går bra anser många anställda att de borde få del i vinsten och därmed större löneökning än vad det centrala avtalet gav.

Enligt Inger Smedberg, ordförande i fackklubben på SE-banken som gjorde 8 miljarder i vinst förra året, ställer de anställda naturligtvis det centrala avtalet i relation till vinsten. 

– Gör man en sådan koppling då är det klart att de inte tycker att det är rättvist, säger hon. 

Vad kommer ni göra åt det? 

– Vi får väl jobba för att se om vi kan få ut lite mer lokalt först och sedan kommer vi joba för att få tillbaka det vinstandelssystem som vi inte har längre, säger Inger Smedberg. 

Bonussystemet slopat
SE-banken har inte längre, som de andra storbankerna, ett bonussystem som är kopplat till vinsten utan till hur det går för den enhet man jobbar på och då är det inte säkert att man får någonting alls. 

På läkemedelsbolaget Astra Zeneca som förra året gjorde en vinst på över 30 miljarder kronor har de anställda ett bonussystem som delvis är kopplat till vinsten. Förra året gav det de LO-anslutna ungefär en månadslön extra. 

Grundlönen viktigast
Klubbordföranden för Industrifacket, Michael Johansson, tycker att det också måste till ett extra lönepåslag utöver det centrala avtalet. 

– Vi ser mest till grundlönen vi har och försöker få upp den så mycket som möjligt. Bonusen ser vi som grädde på moset. Men det är ju ingenting vi kan garantera från år till år, säger han. 

Gruvarbetarna inom LKAB är så besvikna på det centrala avtalet och hur förhandlingarna gick till att de funderar på att lämna fackförbundet Metall. 

”Rimmar illa med företagets vinst”
Löneökningarnas storlek rimmar illa med företagets miljardvinst, säger fackklubbsordföranden i Kiruna, Harry Rantakyrö. 

– Folk har retat sig på att när det nu går så bra för företagen så borde man rimligtvis kunna få ett bättre avtal. Får vi inte till ett bättre avtal nu blir det ännu svårare när konjunkturen går ner igen, säger Harry Rantakyrö. 

Det har under avtalsrörelsen talats mycket om att löneökningarna inte får bli större än vad svensk ekonomi tål med tanke på bland annat inflation och konkurrenskraft. 

Ska bortse från inflation
LO:s avtalssekreterare Erland Olausson anser dock att de lokala fackklubbarna inte ska behöva tänka på sådant. 

– De har fått förutsättningarna för sitt agerande i riksavtalet sedan ska de göra så gott de kan på sin nivå. Med det menar jag att de ska, inte bara stirra på lönen, utan stirra på vad som är bäst för medlemmarna som helhet – arbetsmiljö, anställningstrygghet och löner, säger LO:s avtalssekreterare Erland Olausson. 

Johan Prane
johan.prane@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".