Flextronics varslar 350 om uppsägning

Elektronikföretaget Flextronics säger upp flera hundra anställda inom Network Services, som tidigare ägdes av Telia. Det är främst tekniker som drabbas av neddragningarna. Men facket har förståelse för åtgärden.

– De är grundade i en övertalighet och ett ekonomiskt dåligt resultat, så tyvärr är vi tvungna att gå med på att säga upp medarbetare, säger Roland Wassén, SIF-klubbens ordförande på Flextronics.

Lågkonjunktur i telekombranschen
Flextronics har drabbats hårt av lågkonjunkturen i telekombranschen.

Inom affärsområdet Network Services som sysslar med bland annat nätverkstjänster och service varslar företaget nu 350 anställda om uppsägning.

Flest uppsägningar väntas enligt Roland Wassén i Östergötland och Stockholmsområdet.

Oro för fler varsel
Flextronics vill också förbättra ekonomin genom att skjuta på löneökningar och frysa bonusutbetalningar men ledningen har inte fått med sig facken fullt ut.

– Vi i facken har avvisat att gå med på att frysa utbetalningar av de löner som nu är bestämda från första april. Däremot har vi gått med på ett av företagets andra förslag, att frysa eventuella bonusutfall, säger SIF-klubbens ordförande Roland Wassén.

Är ni oroliga för att det kommer fler varsel?

– Ja självklart, säger han.

Caroline Kiepels
caroline.kiepels@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".