Barnflickan i Knutby psykiskt störd

Den 27-åriga kvinna som misstänks för mordet och mordförsöket i Knutby i januari är lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar utlåtandet från den rättspsykiatriska undersökningen som nu har blivit offentlig.

I det rättspsykiatriska utlåtandet konstateras att den 27-åriga barnflickan är allvarligt psykiskt störd och att hon var det också i januari när hon, enligt henne själv, sköt ihjäl en 23-årig kvinna och försökte mörda en granne.

I förhör har den 27-åriga kvinnan berättat varför hon gick till attack och hennes advokat hävdar att det finns en rimlig förklaring. Att 27-åringen nu bedöms vara allvarligt psykiskt störd innebär att hon inte kan dömas till fängelse.

Hon står enligt sin advokat fast vid sin ursprungliga berättelse, att hon gjorde det ensam. Pingstpastorn, vars fru barnflickan sköt ihjäl, ska inte ha varit inblandad. Åklagaren misstänker dock pastorn för försök till mord och medhjälp till mord på sin fru. Han är också misstänkt för mordförsök på sin förra hustru för fem år sedan.

Förundersökningen om mordet och mordförsöken i Knutby beräknas vara klar i slutet av april. Åtal väcks i maj och efter det ska rättegången inledas inom en vecka.

Caroline Salzinger
caroline.salzinger@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".