Fack skärper kraven på sina representanter

I den Skandiastyrelse som på torsdagen inte beviljades ansvarsfrihet, satt tre fackliga representanter. Och för att undvika framtida brister i styrelsearbetet, så skärper nu Försäkringstjänstemannaförbundet kraven på de medlemmar som sitter i bolagssstyrelser. Det säger Björn Lundmark, kanslichef på FTF till Ekonomiekot.

I den styrelse som inte beviljats ansvarsfrihet av Skandias bolagsstämma satt tre personalrepresentanter, två från försäkringstjänstemannaförbundet, FTF, och en från Saco. Bolagsstämmans beslut på torsdagen kan leda till att det blir lättare för aktieägarna att stämma medlemmarna i den gamla styrelsen.


Ekonomiekot har sökt de tre personalrepresentanterna för kommentarer, men utan resultat. Enligt Björn Lundmark på FTF kommer stämmans beslut i går att leda till en debatt om de fackliga representanternas vara eller inte vara i styrelserna.

Eva Odefalk


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".