Mer samarbete LO:s nya strategi

De anställda bör samarbeta mer med arbetsgivarna. Den slutsatsen drar LO-ledningen i en rapport, som presenterades på onsdagen inför LO-kongressen i juni. Samarbete, inte konflikt, är oftast den bästa lösningen, säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.

– Det är insikten om att vi i framtiden tillsammans behöver samarbeta, kanske arbetsmarknadens parter, kanske i trepartssammanhang, kan lösa vissa samhällsproblem. Inte var o0ch en för sig utan tillsammans, säger Wanja Lundby-Wedin.

De samhällsproblem, som LO tar upp i rapporten, är ökande arbetslöshet samtidigt som det väntas brist på arbetskraft inom vissa branscher de kommande åren, ökande kostnader för vård och omsorg och ökad konkurrens för svenska företag från utlandet.

Söker nya lösningar
Det är på de här och andra områden som LO vill ha mer av gemensamma lösningar både tillsammans med arbetsgivarna och med regeringen och riksdag.

När det gäller avtalsförhandlingar talas det i rapporten om att erbjuda arbetsgivarna ökad konkurrenskraft och lönsamhet för att i utbyte få egna fördelar.

Att det skulle vara en ny, mer undergiven strategi håller inte LO:s ordförande med om.

– En undergiven fackföreningsrörelse kan aldrig nå bra resultat för sina medlemmar. Vi måste alltid kunna känna att fackföreningen är beredd till strid för det som är viktigt för medlemmarna. Att ta strid betyder inte att man söker konflikter utan att man tar strid i konstruktiv anda. Vi kan bara göra det om vi är många och håller ihop och formulerar oss i gemensamma strategier, säger Wanja Lundby-Wedin, LO:s ordförande.

Johan Prane
johan.prane@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista