Blommor och ljus för den mördade kvinnan.
Göteborg

Mordmisstänkt 22-åring begärd häktad

Den 22-årige man som misstänks ha dödat en 27-årig kvinna på Hisingen i Göteborg begärdes häktad i dag, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandling hålls på lördagsförmiddagen i Göteborgs tingsrätt.

Den 27-åriga kvinnan försvann när hon var på väg hem efter ett krogbesök förra helgen.

Enligt häktningsframställan som åklagaren Stina Lundqvist lämnat in till Göteborgs tingsrätt, är brottsplatsen en annan än där kroppen efter den mördade 27-åriga kvinnan hittades.

Kroppen hittades i snårig och sluttande terräng i närheten av en spårvagnshållplats i Länsmansgården på Hisingen. Annars är det sista livstecknet från 27-åringen när en väninna strax efter fyra på söndagsmorgonen tar adjö och går av spårvagnen vid Backaplan.

Häktningsframställan beskriver hållplatsen vid Backaplan som brottsplats, trots att kvinnan sedan hittades död tolv hållplatser, eller sju kilometer därifrån.

Den misstänkte 22-åringen satt anhållen skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden. Men häktningsframställan har den högre misstankegraden, på sannolika skäl misstänkt för mord.

22-åringen har hela tiden nekat till brott.

Länsmansgården har på kort tid drabbats av flera allvarliga våldsbrott. Mest känt är kanske mordet på en 24-årig man vid en bankomat på Länsmanstorget i februari i år.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".