Skottskadad i norskt kidnappardrama

En skottskadad, två kidnappade - och minst två efterspanade. Allt inträffade vid en dramatisk polisjakt i södra Norge som pågick ännu sent på söndagen

Först kom larm om att en kvinna tvingats in i en BMW. Polisen gav upp jakten när bilen kördes upp på E18 - i fel körriktning - och farten steg till 180.

I samhället Grimstad tvingades BMW:n av vägen av polisbilar. Bilen kraschade mot en husvägg och kvinnan lyckades ta sig ut.

På kvällen hade en man gripits medan en annan var på fri fot. Samtidigt rådde oklarhet om var kvinnan fanns.

Senare framkom att en man i 30-årsåldern vårdades för skottskador i låret i Arendal. Han hade förts till sjukhus från polishuset i Grimstad.

Beskeden om vem eller vilka som avlossat skott var motstridiga. Polisen hade bekräftat att varningsskott skjutits men uppgett att ingen skadats. En journalist från tidningen Agderposten ska också ha hamnat i skottlinjen, för skott från flyktbilen.

Den försvunna kvinnans roll hade inte klarnat vid 21-tiden. Enligt Agderposten trodde sig polisen veta vem hon var - och rådde folk att hålla sig undan.

– Antagligen har hon vapen, sade Magnus Andreassen hos polisen.

Samband misstänktes också med en annan, kortvarig kidnappning och ett rån tidigare på dagen, då en väktare tvingades ta ut pengar ur bankomat och en annan man pistolhotades att betala bensin.

TT