Centerns partisekreterare lämnar uppdraget

Centerns partisekreterare Anders Flanking kommer att lämna sitt uppdrag inom kort, det berättar han i en intervju med Ekot. Han ska istället fokusera på sitt nya jobb som riksdagsledamot, och han hoppas också på mer tid med familjen.

– Det här är ett krävande jobb och det är så att jag vill ha mer tid för dem som är närmast mig, säger Anders Flanking till Ekot.

– Det andra är att jag nu också riksdagsman för Göteborg och jag ser att det blir en väldig arbetsbörda och jag är inte säker på att det blir så bra i övrigt heller jag ska kombinera de uppdragen. Det tredje är att går vi nu in och ska jobba inför valet 2014, så känner jag att jag varken har tiden, orken eller egentligen lusten att driva det arbetet framåt, utan då tycker jag att det ska vara någon annan.

Efter fyra år som Centerpartiets partisekreterare så lämnar Anders Flanking partiuppdraget. Det finns ingen konflikt som orsak till att han hoppar av, och inte heller beror det på att Centern backade sex mandat i valet, enligt honom.

Anders Flanking valdes till Centerns partisekreterare direkt efter alliansens valseger 2006.

På tisdag är det dags för riksmötets öppnande å då ska bland annat de nya ministrarna presenteras.

Men Anders Flanking räknar inte själv med att vara aktuell i det stundande regeringsbildandet:

– Om det nu är så att jag skulle vara erbjuden en post inom regeringen så kan jag inte säga det, men jag räknar inte med det personligen, utan ser min uppgift som att jobba i riksdagen. Att vara partisekreterare är en fantastisk uppgift, men det är också en uppgift som det kanske är lagom att ha i tre-fyra år rent arbetsbelastningsmässigt, säger Anders Flanking.