Husmark Persson tvingas lämna regeringen

Cristina Husmark Pehrsson, moderat och nuvarande socialförsäkringsminister tvingas lämna regeringen. Enligt uppgifter till TT finns hon inte med i det lag av ministrar som Fredrik Reinfeldt presenterar på tisdagen.

Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson får ingen plats i Fredrik Reinfeldts nya regering enligt uppgifter till TT.

Regeringsförklaringen presenteras under tisdagen och Cristina Husmark Pehrsson uppges ha tagit illa vid sig av att inte få fortsätta på socialdepartementet. Någon annan statsrådspost är inte heller aktuell.

Enligt tidningen Expressen får även infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) och kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell lämna sina poster.

Ett av de namn som nämnts i spekulationer om nya ministrar är en statsministerns närmaste män, statssekreteraren HG Wessberg, som just valts in i riksdagen. Men han har dock omgående begärt tjänstledigt från riksdagsplatsen, för att fortsätta som statssekreterare. Det framgår enligt Rapport av den ansökan som han har lämnat in till kammarkansliet i riksdagen.

Även två andra riksdagsledamöter, kristdemokraten Jakob Forssmed och moderaten Mikael Sandström har begärt tjänstledigt för att vara statssekreterare.

Utöver ministerlistan slår statsministern i regeringsförklaringen fast regeringens politiska prioriteringar.

TT