Industrivärdens vd Anders Nyrén. Foto: Jurek Holzer/Scanpix.

Vinst för Industrivärden och fler aktier i Volvo

Investmentbolaget Industrivärden stärker sitt grepp om Volvo och har en positiv prognos för ekonomin framöver. Det framgår av kvartalsrapporten där bolaget också kan visa en vinst.

Investmentbolaget Industrivärden redovisar en vinst före skatt på 4,2 miljarder kronor för årets tredje kvartal.

Under året har bolaget stärkt sitt inflytande i Volvo. Aktier för en miljard har förvärvats under perioden. Industrivärden börjar därmed närma sig lika stort innehav i Volvo som Renault har och det är en del i en medveten strategi att stärka makten i Volvo.

Men bolaget har också ökat sitt innehav i Sandvik rejält med nästan en miljon aktier. Det är den största portföljförändringen under perioden.

Industrivärdens vd Anders Nyrén konstaterar i rapporten att den globala konjunkturåterhämtningen fortsätter. Han hävdar också att många av Industrivärdens bolag ligger väl till för framtida tillväxt, särskilt nämner han då Sandvik och Volvo.

Volvo lastbilars lönsamhet är lika stor som före finanskrisen trots att volymerna fortfarande är lägre. Vi ser en betydande framtidspotential i Volvo, skriver Nyrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".