Boultbee backar från kritiserade fastighetsavtal

Fastighetsbolaget Boultbee, som äger många köpcentrum i landet, har fått stark kritik av handlare som hyr affärslokaler av dem, för att man i efterhand tagit betalt för gemensam service och underhåll. Det utan att exakt tala om vad pengarna går till. Efter att ha tagit juridisk hjälp backar nu Boultbee.

Christian Olofsson är vice vd för bolaget EFM, som företräder Boultbee:

– Vi har valt att göra det som en del i möjligheten att komma framåt. Vi har haft en legal rådgivare som har tittat på de eventuella oklarheterna, och därefter har vi valt att tolka avtalen utifrån hyresgästen, till hyresgästens fördel, säger han.

Vi har tidigare berättat i somras om att det uppstått kritik kring avgifterna, och också en del rättstvister. Bland annat har dagligvarujätten Ica inlett en rättslig process. Har de här rättstvisterna något att göra med beslutet?

– Inte direkt. Det är snarare en del av det. För Ica är inte den enda part som har haft invändningar och ansett att det varit oklarheter, utan det har kommit från flertalet hyresgäster. Så just den diskussionen har inget att göra med det beslut som EFM:s klient Boultbee har tagit, säger Christian Olofsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".