Pagrotsky slutar som talesperson i kulturfrågor

Socialdemokraten Leif Pagrotsky slutar som partiets talesperson i kulturfrågor och får ingen i plats i kulturutskottet. Han säger till TT att han själv bad om att få sluta.

Leif Pagrotsky fortsätter som vice ordförande i riksbanksfullmäktige och han ska sitta kvar i Socialdemokraternas gruppstyrelse. Att han gör det är ett undantag från gängse regler.

Han får en friare roll inom partiet och kommer enligt Mona Sahlin att spela en viktig roll i den ekonomisk-politiska debatten.

– Han får ett stort ansvar för hur man bedriver debatten om den ekonomiska politiken, finanskrisen, EU:s roll. Det passar honom alldeles utmärkt, säger Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin.

Pagrotsky säger att han ska utforma sin nya, friare roll tillsammans med Sahlin.

– Det gick bra för mig i personvalet och det ger mig en auktoritet. Det är svårare att vifta bort det jag säger om många väljare visat förtroende för mig, säger han.


TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".